اعضای اوپک در حال بررسی کاهش بیشتر تولید نفت یا تمدید مدت اجرای پیمان فعلی در واکنش به افت شدیدی هستند که قیمتهای نفت به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا در چین پیدا کردهاند.
بازار نفت همواره تحت تاثیر پیشبینیهایی قرار دارد که عمدتا توسط سه آژانس بزرگ شامل آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) و اوپک فراهم میشوند.
وزیر نفت عمان گفت کشورش کاملا از بیانیه عربستان سعودی درمورد آمادگی اش برای عکس العمل در برابر هرگونه شرایط بازار نفت تحت تاثیر شروع ویروس کرونا در چین پشتیبانی می کند.
هنگامی که از اقتصادهای وابسته به نفت صحبت میشود، اغلب کشورهای خاورمیانه که کاملا به درآمد صادرات نفت وابسته هستند، به ذهن میآیند؛ اما در میان آنها یک کشور وجود دارد که قصد دارد روزی صادرات آخرین بشکه نفت خود را جشن بگیرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و هند گفت: وقتی فروش نفت کاهش پیدا کرده، طبیعی است که حجم تجارت ما که عمدتا از محل فروش نفت بوده کاهش پیدا کند و صادرات هند به ایران افت داشته باشد.
قیمت نفت که هفته گذشته را تحت تاثیر اتفاقات لیبی با کاهش قیمت آغاز کرده بود، با گسترش ویروس کرونای چینی و کاهش تقاضای ۲۶۰ هزار بشکهای نفت با افت بیشتری همراه شد و سقوطی هشت درصدی را رقم زد.
وزارت نفت برزیل اعلام کرد وزیر نفت این کشور در دیدار خود از ریاض برای اجلاس انرژی جی۲۰، مذاکراتی با مقامات عربستان در مورد همکاری احتمالی با اوپک برگزار می کند.
در حالی که شرکتهای اکتشاف و تولید آمریکایی با کاهش اقبال سرمایهگذاران روبرو شدهاند، به نظر میرسد شرکتهای نفت و گاز دولتی خاورمیانه مشکلی در جذب سرمایهگذاریهای خارجی ندارند.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش بینی کرد تقاضای چین برای نفت ممکن است به دلیل شیوع ویروس کرونای جدید، افت کند و باعث شود قیمت نفت حدود سه دلار در هر بشکه کاهش پیدا کند.